XP Xtrem Hunter

Класическите металдетектори могат да откриват малки цели, както и големи метални цели на значителни дълбочини. Те обаче се влияят от малки метали близо до повърхността или от земни ефекти. 

XP Xtrem Hunter
XP Xtrem Hunter

Например близък пирон може да маскира сигнала, идващ от дълбок метал.

В допълнение на това, дори на сравнително чиста земя, е трудно да се направи разлика между малка повърхностна цел и по-голяма цел на дълбочина, тъй като и двете генерират сходно ниво на сигнала. 

Така е трудно да се фокусирате върху дълбоките метали, без да губите време в търсене на множество малки повърхностни сигнали.

XP Xtrem Hunter /или както е известна тази котструкция в България – Кантар/ със своята геометрия на сондите и разпределение на електромагнитното поле, е силно нечувствителен към малки повърхностни метали, които естествено са невидими за него. 

Той има способността да прониква през горните слоеве на земята, за да може лесно да открие по-големите. 

В допълнение, подобреното потискане на ефекта от земята намалява фалшивите сигнали, причинени от движение и трептения по време на ходене, което води до значително подобрение на производителността в сравнение с предишни поколения детектори от този тип.

Още онформация вижте тук: Актуална Цена